Werking - Salt Room

Wat is Halotherapie 

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, bestaat uit het inademen van droog zout in een gecontroleerde omgeving, onze zoutkamer. In deze ruimte creëren wij een microklimaat. Dit is een klimaat met de ideale omstandigheden voor het gezond houden van luchtwegen en huid. Moderne en hoogwaardige apparatuur houden de temperatuur, luchtvochtigheid en het zoutgehalte in perfecte balans. Het zout wat we gebruiken bij Salt Room is 100% zuiver en van medicinale kwaliteit.

 

Een Halotherapie sessie duurt 60 minuten. Je zit in een comfortabele stoel en kunt gewoon je eigen kleding aanhouden. Na één sessie kun je mogelijk al resultaat ervaren, maar net als bij de meeste therapie en medicatie haal je betere en langdurige resultaten als we regelmatig of in kuurvorm te werk gaan.

 

Kan Halotherapie jou helpen?

Halotherapie helpt bij benauwdheid, ademhalingsproblemen, chronische verkoudheid en huidproblemen als gevolg van COPD, astma, bronchitis, allergieën (hooikoorts en andere pollen), holteontsteking (sinusitis) en andere luchtwegproblemen.

Halotherapie verlicht stress, onrust, vermoeidheid, verminderdt snurken en slaapproblemen. Deze zouttherapie verbetert je conditie, weerstand en sportprestaties.

Halotherapie is voor jong en oud. Baby’s vanaf 6 maanden kunnen al Halotherapie toepassen. Voor kinderen tot 12 jaar hebben we een speciaal rooster en tarief.

 

Zo werkt Halotherapie

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. De lucht wordt gefilterd zodat pollen en fijnstof buiten worden gehouden. De zoutdeeltjes komen in de luchtwegen en longen terecht wanneer je inademt. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm. Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner en maakt het makkelijker slijm samen met ziekteverwekkers en vuil af te voeren. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen. Normale dingen zoals bewegen en slapen worden makkelijker. Je krijgt meer energie, voelt zich fitter en sportprestaties verbeteren.

 

Ook op huidaandoeningen zoals acne, psoriasis en eczeem kan Halotherapie worden toegepast. Het zout werkt ontstekingsremmend en kalmeert de huid. Lees meer over huidaandoeningen

 

Lees hier over de verschillende ervaringen van bezoekers van Salt Room.

 

 

Oorsprong Halotherapie

Waar komt deze therapie vandaan? Misschien heb je zelf weleens ervaren dat de zeelucht en/of het zeewater een positief effect heeft op bepaalde aspecten van de gezondheid. Niet alleen de zeelucht en/of het zeewater hebben deze natuurlijke werking. Ondergrondse zoutmijnen en zoutgrotten hebben ook deze natuurlijke effecten. Honderd jaar geleden werd dit ondervonden in ondergrondse zoutmijnen in Europa. Tegenwoordig is het wereldwijd uitgegroeid tot een moderne therapie voor het reinigen van de luchtwegen en het behandelen van de huid.

 

Onderzoek

Studies die de werkzaamheid van Zouttherapie/Halotherapie aantonen: