Wat is Halotherapie - Salt Room

Bij Salt Room Amsterdam zijn we gespecialiseerd in Halotherapie. Halotherapie wordt ook wel zouttherapie genoemd. De therapie bestaat uit het inademen van  microdeeltjes droog zout in een gecontroleerde omgeving, onze zoutkamer. Door de Halogenerator wordt zuiver en medicinaal zout vermalen en in de lucht van de zoutkamer verspreid. Door de luchtfilters worden pollen en fijnstof buiten gehouden en is de lucht schoon. De juiste temperatuur, luchtvochtigheid, het zoutgehalte en de schone lucht creëren samen het microklimaat dat weldadig is voor je gezondheid.

 

 

Hoe kan Halotherapie jou helpen?

Halotherapie helpt bij benauwdheid, ademhalingsproblemen, chronische verkoudheid en huidproblemen als gevolg van COPD, astma, bronchitis, allergieën (hooikoorts en andere pollen), holteontsteking (sinusitis) en andere luchtwegproblemen.

Halotherapie verlicht stress, onrust, vermoeidheid, verminderd snurken en slaapproblemen. Deze zouttherapie verbetert je conditie, weerstand en sportprestaties.

 

 

Zo werkt Halotherapie

De halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze deeltjes komen in de luchtwegen en longen terecht wanneer je inademt. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van vervuild slijm. Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner en maakt het makkelijker slijm samen met ziekteverwekkers en vuil af te voeren. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je makkelijker en vrijer ademen.

 

 

Oorsprong Halotherapie

Waar komt deze therapie vandaan? Droge zoutinhalatie (Halotherapie) is een natuurlijke therapie die ooit werd ontdekt in de ondergrondse zoutmijnen van Europa. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een moderne therapie voor het reinigen van de luchtwegen en het behandelen van de huid.

 

 

Voor wie is Halotherapie