Halotherapie sportprestaties // Salt Room Amsterdam

Halotherapie en sportprestaties

Als je stevig sport heb je vaak een flinke hoeveelheid zuurstof nodig.

Een regelmatige en diepe ademhaling kan jou voorzien in de benodigde zuurstof,  maar daarvoor is een gezond ademhalingsorgaan essentieel.

 

Het ademhalingsorgaan wordt onderverdeeld in twee delen: de bovenste luchtwegen en de onderste luchtwegen. Neus, mond-, keelholte en strottenhoofd horen bij de bovenste luchtwegen. De luchtpijp, bronchiën en longblaasjes, samen met het borstvlies en de borstkas, horen bij de onderste luchtwegen.


De neus maakt de ingeademde lucht vochtig en schoon, wat het beste is voor de luchtwegen. Helaas heeft de neus maar een beperkte capaciteit. Het is het tijdens  grote inspanning onmogelijk alleen via neusademhaling voldoende zuurstof in de longen te krijgen. Daarom moet je op een gegeven moment door de mond gaan ademen. De onderste luchtwegen komen dan in aanraking met vaak vuilere en onverwarmde lucht, waardoor de kans op irritatie van de luchtwegen toeneemt.

Het gevolg kan zijn: chronisch of herhaaldelijk hoesten, soms met het opgeven van slijm en klachten van kortademigheid of piepen op de borst. Het gemeenschappelijke kenmerk is de belemmering van de ademhaling. Infecties door bacteriën of virussen kunnen de klachten verder doen toenemen.

 

Sporters & Halotherapie

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht tijdens het ademen. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm. Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner, waardoor het slijm samen met de ziekteverwekkers en vuil sneller kan worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen.

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie