Halotherapie bij psoriasis // Salt Room Amsterdam

Psoriasis en Halotherapie

Psoriasis (psoriasis vulgaris) is een veelvoorkomende, chronische auto-immuunziekte. Het is een erfelijke ziekte en wordt gekenmerkt door een extra snelle deling van hoorncellen in de opperhuid en een verminderde rijping van de hoorncellen. Doordat deze cellen niet goed uitrijpen wordt ook het afschilferen van de huid verstoord. Elke huid schilfert af, maar bij psoriasis treed er op bepaalde plekken door de snelle aanmaak van nieuwe cellen een schubbige schilfervorming op. De huid van een psoriasispatiënt vernieuwt zich in 6 à 7 dagen; bij gezonde mensen is dit 26 à 27 dagen.

 

Hoewel psoriasis vooral zichtbaar is aan de huid, is het in eerste instantie geen huidprobleem, maar een auto-immuunziekte. Periodes van minder last van de symptomen wisselen af met periodes waarin de ziekte verergert.

Psoriasis is niet besmettelijk.  Ongeveer 2% van de wereldbevolking heeft psoriasis. Mannen worden wat vaker door deze aandoening getroffen dan vrouwen. De ziekte vertoont meestal de eerste verschijnselen vóór het 40e levensjaar.

 

Psoriasis & Halotherapie

Halotherapie helpt omdat het de vochtbalans in de huid verbetert. De zouttherapie zorgt ervoor dat er meer water in de huid wordt vastgehouden. Hierdoor heeft de huid meer weerstand tegen schadelijke invloeden. Daarnaast heeft zout een bacterieremmend effect, wat ook bijdraagt aan het kalmeren van de huid. Halotherapie helpt de huid zichzelf te genezen. Ook houdt halotherapie de slijmvliezen in de luchtwegen gezond met als gevolg een betere ademhaling en meer zuurstoftransport naar organen. Dit verbetert het immuunsysteem en vermindert kans op reacties en ontstekingen in de huid.

 

Hoeveel behandelingen nodig?

Voor optimaal effect en duurzame resultaten, bevelen wij de volgende frequentie aan in kuurvorm.

Psoriasis 15 tot 20 sessies

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie