Halotherapie bij oorpijn en oorontsteking // Salt Room Amsterdam

Halotherapie en oorpijn of  oorontsteking

Meestal begint een oorontsteking met verkoudheid. Tussen de oor-, neus- en keelholten loopt een buisje, de buis van Eustachius. Deze buis van Eustachius hoort open te zijn, waardoor zich nergens druk en vocht kunnen ophopen. Bij een verkoudheid zwellen de neusslijmvliezen op. De buis van Eustachius gaat hierdoor dicht. Als deze buis dicht is, ontstaat er druk in het middenoor. Door het vocht wat zich in het oor ophoopt krijgt een virus de kans om een ontsteking te veroorzaken. Het trommelvlies komt onder druk te staan, en dit veroorzaakt pijn. Het is dus belangrijk om de buis van Eustachius vrij te houden en het slijmvlies in goede conditie te houden.

 

 

Wat doet het zout tegen oorklachten?

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht tijdens het ademen. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm. Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner, waardoor het slijm samen met de ziekteverwekkers en vuil sneller kan worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen.

Holtes blijven schoon en de buis van Eustachius blijft open. Hierdoor zal de oorontsteking over gaan. Regelmatig bezoek aan Salt Room Amsterdam zal preventief werken.

 

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie