Halotherapie bij hooikoorts en allergien // Salt Room Amsterdam

Hooikoorts en andere allergische reacties van de luchtwegen

Hooikoorts is een allergische reactie op het ronddwarrelend stuifmeel van grassen, bomen en (on)kruiden.

De medische term voor deze aandoening is allergische rhinitis. Hooikoorts heeft in principe niets met hooi te maken.

 

Wanneer komt hooikoorts voor?

Je kunt allergisch zijn voor één of meerdere pollen en afhankelijk daarvan een paar weken tot maanden last ervaren. Vooral bij warm weer met een matige wind zijn er (voornamelijk in het voorjaar en de zomer) veel pollen in de lucht.

 

Wat zijn de symptomen?

Allergische rhinitis oftewel hooikoorts, herken je aan een loopneus, jeukende ogen, tranende ogen, niezen, verstopte neus en hoofdpijn. Hierdoor voelt men zich ziek en dit kan weken of maanden duren.  Soms kan als gevolg van hooikoorts benauwdheid optreden (astma-aanvallen).

De allergische klachten ontstaan zodra het stuifmeel van de betreffende gras, boom of on(kruid) via de slijmvliezen van ogen, en luchtwegen (neus/mond) het lichaam binnenkomen. Als het lichaam het stuifmeel als mogelijk schadelijk opvat, produceert het antistoffen, wat zorgt voor de allergische reactie. Hoe meer stuifmeel er in de lucht aanwezig is, des te meer last je zal ervaren van de symptomen.

 

1 op de 5 mensen in Nederland heeft last van hooikoorts. Het gaat dus om miljoenen mensen, van wie de kwaliteit van leven in een deel van het jaar flink beïnvloed kan worden.

 

Hooikoorts & Halotherapie

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht tijdens het ademen. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm (bijvoorbeeld pollen, fijnstof) Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner, waardoor het slijm samen met de ziekteverwekkers en vuil sneller kan worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen. Normale dingen zoals bewegen en slapen worden makkelijker.

 

Hoeveel behandelingen nodig?

Voor optimaal effect en duurzame resultaten, bevelen wij de volgende frequentie in kuurvorm aan.

 

Hooikoorts 2 sessies per week tijdens de allergische periode

 

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie