Halotherapie bij hooikoorts en allergien // Salt Room Amsterdam

Hooikoorts en andere allergische reacties van de luchtwegen

Hooikoorts is een allergische reactie op het ronddwarrelend stuifmeel van grassen, bomen en (on)kruiden.

De medische term voor deze aandoening is allergische rhinitis. Hooikoorts heeft in principe niets met hooi te maken. De laatste jaren merken we dat hooikoorts steeds eerder begint, daarom adviseren wij ook op tijd met deze ondersteunende behandeling te beginnen.

 

Hooikoorts & Halotherapie

In de zoutkamer zit je in een gemakkelijke stoel terwijl de Halogenerator  microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte verspreidt. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht tijdens het ademen. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm (bijvoorbeeld pollen, fijnstof).

De luchtwegen blijven zo schoner, pollen blijven minder goed plakken en allergische reacties zoals niesen, verstopte neus, jeuk en traanogen nemen af.

De lucht in de zoutkamer wordt ook gefilterd, dus naast stof worden ook pollen eruit gefilterd voordat deze de ruimte in wordt geblazen.

 

Halotherapie stimuleert de werking van de trilharen, dit natuurlijke proces maakt slijm dunner, waardoor het slijm samen met de ziekteverwekkers en vuil sneller kan worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen. Normale dingen zoals bewegen en slapen worden makkelijker.

 

Reserveer een eerste sessie

 

 Corona maatregelen salt room

Wat zijn de symptomen?

 

Allergische rhinitis oftewel hooikoorts, herken je aan een loopneus, jeukende ogen, tranende ogen, niezen, verstopte neus en hoofdpijn. Hierdoor voelt men zich ziek en dit kan weken of maanden duren.  Soms kan als gevolg van hooikoorts benauwdheid optreden (astma-aanvallen).

De allergische klachten ontstaan zodra het stuifmeel van de betreffende gras, boom of on(kruid) via de slijmvliezen van ogen, en luchtwegen (neus/mond) het lichaam binnenkomen. Als het lichaam het stuifmeel als mogelijk schadelijk opvat, produceert het antistoffen, wat zorgt voor de allergische reactie. Hoe meer stuifmeel er in de lucht aanwezig is, des te meer last je zal ervaren van de symptomen.

 

1 op de 5 mensen in Nederland heeft last van hooikoorts. Het gaat dus om miljoenen mensen, van wie de kwaliteit van leven in een deel van het jaar flink beïnvloed kan worden.

 

 

Wanneer komt hooikoorts voor?

Je kunt allergisch zijn voor één of meerdere pollen en afhankelijk daarvan een paar weken tot maanden last ervaren. Vooral bij warm weer met een matige wind zijn er (voornamelijk in het voorjaar en de zomer) veel pollen in de lucht.

 

Hoeveel behandelingen nodig?

Voor optimaal effect en duurzame resultaten, bevelen wij de volgende frequentie in kuurvorm aan.

 

Hooikoorts 1 a 2 sessies per week tijdens de allergische periode

 

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie