Halotherapie bij hoesten kriebelhoest rokershoest // Salt Room Amsterdam

Hoe helpt zout bij hoesten, kriebelhoest, rokershoest?

Hoesten ontstaat door een prikkel in de luchtwegen.  Af en toe hoesten is niet erg. Door te hoesten maakt je lichaam de luchtwegen schoon. Slijm, stof en rook worden op deze manier uit de luchtwegen verwijderd. Bij een verkoudheid of virus komt vaak ook een hoest, die na enkele dagen  weer minder wordt en overgaat.

 

Als het hoesten langer aanhoudt of chronisch is, kan er pijn in de keel en hele borstkast ontstaan. Ook slechte nachtrust is het gevolg. Hevig hoesten kan heel veel oorzaken hebben, maar is vaak een bijverschijnsel van de volgende aandoeningen:  longontsteking, keelontsteking, strottenhoofdinfectie, kinkhoest, bronchitis, astma en COPD. Door ontstekingen in de luchtwegen is er veel overtollig slijm wat je lichaam door hoesten af probeert te voeren.

 

Hoesten & Halotherapie

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht tijdens het ademen. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm (bijvoorbeeld pollen, fijnstof) Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner, waardoor het slijm samen met de ziekteverwekkers en vuil sneller kan worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen. Normale dingen zoals bewegen en slapen worden makkelijker.

 

Lees hier over de verschillende ervaringen van bezoekers van Salt Room.

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie