Halotherapie bij Eczeem // Salt Room Amsterdam

Eczeem

Eczeem is een verzameling van verschillende aandoeningen aan de huid. Bij eczeem geeft de huid een ontstekingsreactie. Deze reactie herken je aan de volgende symptomen: roodheid, zwelling, warm aanvoelen van de huid, vochtblaasjes, vochtafscheiding (nattend), wondjes, krabsporen, littekens en vooral (veel) jeuk. Eczeem is vaak een chronische huidaandoening, waar je erg veel last van kan hebben. De huid is droog en er zit vaak een ontsteking in de huid. Aanleg voor eczeem kan erfelijk zijn en langdurige of chronische klachten geven. Andere namen voor eczeem zijn constitutioneel eczeem, dauwworm, atopisch eczeem en dermatitis. Eczeem komt op alle leeftijden voor, vanaf de babytijd. Bij kinderen is eczeem na astma zelfs de meest voorkomende chronische aandoening.

 

Eczeem is een ziekte waarbij het afweersysteem, het immuunsysteem een belangrijke rol heeft. Het lichaam geeft een overdreven heftige reactie ergens op en hierdoor ontstaat een ontstekingsreactie (een allergie dus). Die reactie kan zich op op verschillende plekken in het lichaam uiten;

 

 

Eczeem & Halotherapie

Halotherapie werkt tegen eczeem omdat het de vochtbalans in de huid verbetert. De zouttherapie zorgt ervoor dat er meer water in de huid wordt vastgehouden. Hierdoor heeft de huid meer weerstand tegen schadelijke invloeden. Daarnaast heeft zout een bacterieremmend effect, wat ook bijdraagt aan het kalmeren van de huid. Halotherapie helpt de huid zichzelf te genezen. Ook houdt halotherapie de slijmvliezen in de luchtwegen gezond met als gevolg een betere ademhaling en meer zuurstoftransport naar organen. Dit verbetert het immuunsysteem en vermindert kans op reacties en ontstekingen in de huid.

 

Gezondheidsvoordelen van halotherapie bij eczeem:

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie