Cystic fibrosis (Taaislijmziekte) - Salt Room

Cystic fibrosis (CF) of taaislijmziekte

Cystic fibrosis (CF) wordt ook wel taaislijmziekte genoemd. Het is een erfelijke, ongeneeslijke, ernstige ziekte. In het lichaam zitten ontelbaar veel klieren die slijm produceren. Dit slijm heeft onder andere als functie het afvoeren van bacteriën, vuil (stof, pollen, etc.) en ziekteverwekkers. Bij gezonde mensen is het slijm vloeibaar, doorzichtig en dun. Maar als je cystic fibrosis hebt is het dik en taai. Omdat dit dikke en taaie slijm afvalstoffen en enzymen niet goed kan transporteren en afvoeren, ontstaan er op verschillende plekken in het lichaam ophopingen van dit slijm. Deze ophopingen veroorzaken voornamelijk problemen in de longen. De slijmophoping zorgt daar voor ontstekingen en leidt tot benauwdheid. Ademen gaat moeilijk wanneer je cystic fibrosis hebt.

 

Cystic fibrosis is een zeldzame, erfelijke ziekte, die in Nederland bij zo’n 1500 mensen voorkomt, van wie meer dan 800 volwassenen.

 

De belangrijkste symptomen van CF zijn:

 

Cystic fibrosis & Halotherapie

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht tijdens het ademen. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm. Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner, waardoor het slijm samen met de ziekteverwekkers en vuil sneller kan worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen. Normale dingen zoals bewegen en slapen worden makkelijker.

 

Hoeveel behandelingen nodig?

Voor optimaal effect en duurzame resultaten, bevelen wij de volgende frequentie in kuurvorm aan.

Bij chronische ziektes als cystic fibrosis adviseren wij na de kuur te vervolgen met regelmatige behandelingen.

 

Cystic fibrosis 20 tot 25 sessies

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie