Halotherapie bij COPD // Salt Room Amsterdam

COPD

COPD is een verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. COPD is een chronische en dus ongeneeslijke longziekte. COPD is de afkorting van de Engelse term Chronic Obstructive Pulmonary Disease, wat in het Nederlands betekent: chronische, obstructieve longziekte. Obstructief betekend vernauwend. Bij COPD is er sprake van een aanhoudende obstructie (vernauwing) in de longen.

 

Naar schatting hebben 600 duizend mensen in Nederland last van COPD. Oorzaken van deze ziekten zijn:

 

Longemfyseem

Longemfyseem is een permanente (chronische) aandoening van de longen. Longemfyseem herken je aan een chronische hoest, kortademigheid en benauwdheid, piepen in de borst, ophoesten van dik slijm en een toenemende beschadiging van de longen. Bij longemfyseem zijn de kleine luchtzakjes in de longen (de zogenaamde longblaasjes) beschadigd. De schade aan de wanden van de longblaasjes veroorzaakt een verminderde uitwisseling van zuurstof en koolzuurgas van de longen naar het bloed. Er ontstaat dus een tekort aan zuurstof in het bloed waardoor je steeds moeilijker normale lichamelijke inspanning kunt verrichten.

 

Chronische bronchitis

Chronische bronchitis is een permanente ontsteking van het slijmvlies in de vertakkingen van de luchtpijp of bronchiën. Deze ontsteking zorgt ervoor dat er te veel slijm wordt aangemaakt. De slijmvliezen zwellen op en samen met het overtollige slijm ontstaat er obstructie in de luchtwegen. De luchtstroom in en uit de longen wordt hierdoor beperkt. Acute bronchitis is gewoonlijk een kortdurende ziekte die vaak het gevolg is van een zware verkoudheid of een virusinfectie. Kenmerken zijn hoesten met dik slijm (sputum), een pijnlijk gevoel in het midden van de borst (bij het borstbeen), soms gepaard met koorts en kortademigheid. Vervelend, maar het gaat weer over. Chronische bronchitis gaat niet meer over en herken je aan veel hoesten en het ophoesten van dik slijm gedurende lange periodes (langer dan drie maanden per jaar), zonder dat een onderliggende ziekte de hoest kan verklaren.

 

COPD & Halotherapie

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht tijdens het ademen. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm. Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner, waardoor het slijm samen met de ziekteverwekkers en vuil sneller kan worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen. Normale dingen zoals bewegen en slapen worden makkelijker.

 

Hoeveel behandelingen nodig?

Voor optimaal effect en duurzame resultaten, bevelen wij de volgende frequentie aan in kuurvorm.

Bij chronische ziekten als COPD adviseren wij na de kuur met regelmaat Halotherapie te blijven ondergaan.

Lees hier over de verschillende ervaringen van bezoekers van Salt Room

 

COPD 15 tot 20 sessies

 

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie