Bronchitis - Salt Room

Bronchitis

Bronchitis is een permanente ontsteking van het slijmvlies  in vertakkingen van de luchtpijp en/of bronchiën. Deze ontsteking zorgt ervoor dat er te veel slijm wordt aangemaakt. De slijmvliezen zwellen op en samen met het overtollige slijm ontstaat er een blokkade in de luchtwegen. De luchtstroom in en uit de longen wordt hierdoor beperkt. Er bestaan twee soorten bronchitis: acute en chronische.

 

Acute bronchitis is gewoonlijk een kortdurende ziekte die vaak het gevolg is van een zware verkoudheid of een virusinfectie. Kenmerken zijn; veel hoesten, ophoesten van dik slijm (sputum), een pijnlijk gevoel in het midden van de borst (bij het borstbeen), koorts en kortademigheid. Deze vorm van bronchitis gaat weer over.

Chronische bronchitis gaat niet meer over en herken je aan veel hoesten en het ophoesten van dik slijm gedurende lange periodes (langer dan drie maanden per jaar), zonder dat een andere onderliggende ziekte de hoest kan verklaren. Chronische bronchitis komt vaak voor bij mensen met Astma, COPD of rokers.

 

Bronchitis & Halotherapie

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht tijdens het ademen. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm (bijvoorbeeld pollen, fijnstof) Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner, waardoor het slijm samen met de ziekteverwekkers en vuil sneller kan worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen (zoals de bronchiën en longen) en kun je beter en vrijer ademhalen. Normale dingen zoals bewegen en slapen worden makkelijker.

 

Lees hier over de verschillende ervaringen van bezoekers van Salt Room.

 

Hoeveel behandelingen nodig?

Voor optimaal effect en duurzame resultaten, bevelen wij de volgende frequentie aan.

Bronchitis acuut 10 tot 15 sessies
Bronchitis chronisch 15 tot 20 sessies

 

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie