Halotherapie bij bijholteontsteking // Salt Room Amsterdam

Bijholteontsteking

Bijholteontsteking (inclusief voorhoofdsholteontsteking) wordt ook wel sinusitis genoemd. Dit is een ontsteking van de neus en neusbijholtes. De sinussen zijn vochtige, holle ruimtes achter de botten van de neus, bovenkaak en het voorhoofd. Deze ruimtes staan in verbinding met de neusgaten en gebruiken die route om vocht af te voeren. Als dat niet lukt, bijvoorbeeld door een verstopping (verkoudheid), blijven de sinussen vol zitten. Slijm, pus en andere bacteriehoudende vloeistoffen hopen zich op. De sinussen zwellen op, raken geïrriteerd of geïnfecteerd. Met een bijholteontsteking tot gevolg.

 

Een bijholteontsteking herken je aan een verstopte neus, groen snot, pijn en druk in het hoofd, en zwelling. Als een bijholteontsteking langer dan twaalf weken aanhoudt, is sprake van ‘chronische sinusitis’. Chronische sinusitis is meestal niet het gevolg van bacteriën en wordt dan ook niet verholpen met standaardbehandelingen zoals antibiotica, zoals wel vaak wordt voorgeschreven.

 

De oorzaak van ontstoken bijholtes is zeer uiteenlopend en vaak moeilijk vast te stellen. Mogelijke oorzaken zijn;

 

Chronische bijholteontstekingen en verkoudheden komen steeds vaker voor. Veel onderzoekers zijn ervan overtuigd dat dit komt door onze toenemende welvaart en hygiëne. Anderen zeggen dat het komt door de toename van blootstelling aan toxische stoffen zoals plastic verpakkingen en fijnstof.

 

Bijholteontsteking en Halotherapie

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes in de lucht van de zoutkamer. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm. Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner en maakt het makkelijker slijm samen met ziekteverwekkers en vuil af te voeren. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en holtes, en kun je beter en vrijer ademhalen. Normale dingen zoals bewegen en slapen worden makkelijker.

 

Lees hier over de verschillende ervaringen van bezoekers van Salt Room

 

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie