Halotherapie bij Acne // Salt Room Amsterdam

Acne en Halotherapie

Als je last hebt van acne, heb je last van verstopte talgklieren in de huid, die gaan ontsteken. Door deze verstoppingen en ontstekingen ontstaan mee-eters, puistjes of pukkeltjes.

 

Talgkliertjes zitten overal op je lichaam, behalve in de handpalmen en voetzolen. Acne komt het meest voor op de plekken waar veel talgkliertjes bij elkaar zitten, zoals je gezicht en rug.

 

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen, en treedt vooral op bij mensen tussen de 14 en 25 jaar oud. Daarom spreekt men vaak van jeugdpuistjes. Maar volwassenen kunnen er ook last van hebben. Het is een onschuldige aandoening, maar wordt cosmetisch als zeer storend ervaren en leidt vaak tot onzekerheid over het uiterlijk.

 

Vaak is een hormonale verandering de oorzaak vaak acne, bijvoorbeeld puberteit, menstruatie of zwangerschap. Door veranderingen in de hormoonhuishouding vergroten de talgklieren en maken ze meer talg aan (huidsmeer). In combinatie met dode huidcellen kan overmatige talgproductie verstopte kliertjes veroorzaken. Dan krijg je een mee-eter, een zwart puntje. De wand van het verstopte kliertje komt onder spanning te staan en kan barsten, wat op zijn beurt weer leidt tot een ontsteking van de huid. Zo’n ontsteking noem je een puist. De huid rondom deze puist staat onder spanning door de ontsteking en kan daardoor ook weer barsten. Hierdoor krijg je kleine wondjes. Aan dit proces in de huid kun je vervelende littekens overhouden.

 

Naast hormonen en talg spelen ook bacteriën een rol bij acne. Gedurende de puberteit neemt het aantal bacteriën op de huid toe.  Deze kunnen de acne verergeren. Waarom de één niet of nauwelijks last heeft van acne, zit hem in onder andere in erfelijke factoren, het polycysteus ovarium syndroom, voeding, stress, cosmetica en de afdekking van de huid door bijvoorbeeld kleding.

 

Acne & zout

Halotherapie werkt tegen acne omdat het de vochtbalans in de huid verbetert. De zouttherapie zorgt ervoor dat er meer water in de huid wordt vastgehouden. Hierdoor heeft de huid meer weerstand tegen schadelijke invloeden. Daarnaast heeft zout een bacterieremmend effect, wat ook bijdraagt aan de preventie van acne. Halotherapie helpt de huid zichzelf te genezen, de juiste balans te vinden bij een te vette of te droge huid.

Ook houdt halotherapie de slijmvliezen in de luchtwegen gezond met als gevolg een betere ademhaling en meer zuurstoftransport naar organen. Dit verbetert het immuunsysteem en vermindert kans op reacties en ontstekingen in de huid.

 

Hoe werkt Halotherapie?

 

Reserveer een eerste sessie