Veelgestelde vragen - Salt Room

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen varieert van persoon tot persoon. Dit heeft te maken met het soort klachten en de mate van de klachten. Om de beste resultaten van halotherapie/zouttherapie te bewerkstelligen, adviseren wij door te gaan totdat de klachten sterk zijn verminderd en uw toestand beheersbaar en acceptabel is. 

 

Zouttherapie is een therapie die je ook kunt toepassen combinatie met medicatie of andere behandelingen. Zoals vele aspecten van een gezonde levensstijl is herhaling de sleutel tot succes. Daarom kun je zouttherapie of Halotherapie het beste in kuurvorm gebruiken of beschouwen als een doorlopende therapie. We adviseren je om je huisarts te raadplegen over het gebruik van halotherapie/zouttherapie.

 

Halotherapie is een behandeling die niet alleen klachten vermindert, maar voor een aantal aandoeningen ook preventief werkt bij regelmatig bezoek.

 

Hier een indicatie van het aantal behandelingen per aandoening. Staat jouw aandoening hier niet bij, neem dan contact met ons op om samen met ons een inschatting te maken voor jouw persoonlijke situatie.

 

Aanbevolen sessies Halotherapie per aandoening

Acne 5 tot 10 sessies
Astma (tijdens allergische periode) 10 tot  15 sessies
Astma (chronisch) 15 tot 20 sessies
Bijholteontsteking (acuut) 10 sessies
Bijholteontsteking (chronisch) 15 tot 20 sessies
Bronchitis (acuut) 10 tot 15 sessies
Bronchitis (chronisch) 15 tot 20 sessies
COPD 15 tot 20 sessies
Cystische Fibrose 20 tot 25 sessies
Eczeem 15 tot 20 sessies
Psoriasis 15 tot 20 sessies
Hooikoorts 2 sessies per week tijdens de allergische periode
Verbetering longcapaciteit sporters 5 tot 10 sessies
Verkoudheid 5 sessies
Verkoudheid chronisch 10  tot 15 sessies
Voorhoofdsholteontsteking 15 tot 20 sessies

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling duurt 60 minuten bij Salt Room.

Uitzondering hierop zijn baby’s & kinderen vanaf 6 maanden tot 12 jaar. Zij beginnen met 30 minuten. Later in het proces wordt er stap voor stap gekeken wanneer de tijdsduur naar 60 minuten kan worden gebracht. Het is verplicht dat begeleider(s), ouder(s) of grootouder(s) mee de zoutkamer in gaan, dit kan zonder extra kosten natuurlijk.

 

In onze zoutkamer kun je in gedimd licht, in stilte, ongestoord achterover leunen en ontspannen in comfortabele zit of ligstoelen. Je kunt gewoon je kleding aanhouden en hoeft alleen een handdoekje mee te nemen. Tijdens deze ontspannen sessie adem je op een normale manier en dringen de microdeeltjes zout gedurende 60 (of 30) minuten diep het ademhalingsorgaan binnen. Tijdens de behandeling is het stil in de ruimte. Er mag niet gesproken of getelefoneerd worden. Uiteraard is de speciale kinderbehandeling hier een uitzondering op.

 

Sommige bezoekers lezen graag, anderen genieten van een periode van stille rust en ontspanning. Ook kun je deze tijd gebruiken om te werken in stilte, nog even die presentatie voorbereiden of een projectplan schrijven? Naast een comfortabele stoel, laptop standaard en leeslamp hebben we ook internet, dekentjes en voorzien we een drankje.

 

Voor de kleintjes hebben we een speciale tijden en tarieven. In de zoutkamer voorzien wij leuk speelgoed en natuurlijk ben je als ouder of begeleider dichtbij je kind.

 

 

Welke kleding draag je tijdens de behandeling?

Voor klachten aan de luchtwegen

Tijdens de behandeling kun je gewoon je eigen kleding aanhouden. Neem wel een handdoek mee om over het hoofdeinde van de stoel te leggen waar u tegen leunt.

Wij adviseren om makkelijk en los zittende kleding te dragen voor jouw eigen comfort. Je mag zelf kiezen of je de schoenen aanhoudt of niet.

Hygiene is van groot belang in de zoutkamer, daarom draagt iedereen schoenhoezen en een haarnetje welke wij  voor iedere behandeling beschikbaar stellen.

 

Wij vragen iedereen dringend om geen aftershave, parfum of andere sterk geurende middelen te gebruiken wanneer u de zoutkamer ingaat.

 

Voor huidproblemen

Bij huidproblemen moeten de te behandelende lichaamsdelen in direct contact met de lucht kunnen staan, hou hier rekening mee. Je kunt bijvoorbeeld een korte broek en top meenemen. Neem ook een handdoek mee om direct contact tussen de huid en de stoel te voorkomen. Je mag zelf kiezen of je de schoenen aanhoudt of niet.

Hygiene is van groot belang in de zoutkamer, daarom draagt iedereen schoenhoezen en een haarnetje welke wij  voor iedere behandeling beschikbaar stellen.

 

Wij vragen iedereen dringend om geen aftershave, parfum of andere sterk geurende middelen te gebruiken wanneer u de zoutkamer ingaat.

 

 

Welk zout gebruiken wij bij Halotherapie?

Welk zout gebruiken wij bij Halotherapie?

Er zijn drie soorten zout:

 • Vacuümzout
 • Steenzout
 • Zeezout

 

Deze namen danken de zoutsoorten aan manier waarop het zout gewonnen wordt.

 

Zeezout

Wat blijft er achter als zeewater verdampt? Dat is zeezout!  De winning van zeezout gebeurt onder andere in Frankrijk. Grote bekkens worden gevuld met zeewater. Dat verdampt en het achtergebleven zout wordt verzameld.

 

Steenzout

Wanneer je kilometers diep onder de grond graaft, wat mijnbouwers dus doen, vind je op veel plekken in onder andere Oostenrijk en Duitsland steenzout. Dit product wordt gewonnen door mijnbouw, met name in Duitsland en Oostenrijk. Dit soort zout is ongezuiverd; er zitten meer verontreinigingen in dan in zeezout en vacuümzout (zie hieronder). De korrel is ook groter en onregelmatiger.

 

Vacuümzout

Net als steenzout komt vacuümzout uit ondergrondse lagen. Het wordt niet opgegraven maar opgepompt. Er wordt heet water in de grond gepompt waar het zout ligt. Hierdoor lost het zout op en er ontstaat een substantie die ‘pekel’ wordt genoemd. Boven de grond wordt deze pekel vervolgens verhit onder verlaagde druk waardoor alleen het zout overblijft. Vandaar de naam vacuümzout. De zuiverheid van dit zout wordt vooral bepaald door de locaties waar dit zout wordt gewonnen. Het gaat namelijk om plekken waar miljoenen jaren eerder een zee was. Zoals in Drenthe en Groningen, waar ooit de Zechsteinzee lag. Deze zee is verdampt, door een langdurige periode van hoge temperaturen. Over het achtergebleven zout zijn lagen zand en grond komen te liggen.

Vacuümzout is het zuiverste zout. Het is bijna pure natriumchloride (NaCl). Dit zout wordt gebruikt in voeding en in de medische wereld. Vandaar dat het ook farmaceutisch zout wordt genoemd.

 

Bij Salt Room gebruiken wij uitsluitend farmaceutisch zout, vacuümzout omdat:

 1. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat hoe puurder het zout is (hoe hoger het gehalte natriumchloride), hoe beter het zout scoort op de karakteristieken die halotherapie effectief maken: absorberend, anti-bacterieel en ontstekingsremmend.
 2. Dode Zeezout, Steenzout, Himalayazout zijn geschikt voor koken, spijsvertering of uitwendig gebruik zoals in verzorgingsproducten. Maar het is een stuk minder zuiver dan farmaceutisch zout. Deze ‘hippe’ zoutsoorten bevatten een variëteit aan mineralen, metalen en andere elementen (er kunnen zelfs kleiresten in zitten). Ook zijn deze zouten niet consistent in de hoeveelheden van de verschillende stoffen die het bevat. Alleen NaCl (natriumchloride) lost helemaal op in water en blijft niet in de longen achter. Alle andere zouten kunnen dus schadelijk zijn door het achterblijven van stoffen in de luchtwegen.

 

Boek hier je eerste sessie

 

Hoe kan reserveren?

Het reserveren van een behandeling Halotherapie bij Salt Room kan via de website. Je kan kiezen tussen een eerste behandeling, een vervolgbehandeling of een behandeling voor kinderen.

 

Reserveer hier

 

Je kunt ook bellen of mailen om een afspraak te maken:

020 7869808

info@saltroom.nl

Hoe kan ik betalen?

Betalen via de website

Tijdens het reserveren van een behandeling Halotherapie via de website moet je direct afrekenen.

Dit kan met iDEAL of credit card en werkt zeer eenvoudig. Het systeem begeleid je stapsgewijs door dit proces.

 

Na één behandeling merken de meeste mensen al verschil, maar goede en langdurige resultaten bereik je met regelmatig bezoek of in kuurvorm. Want zoals voor veel aspecten van een gezonde levensstijl geldt: herhaling is de sleutel tot succes. Wij bieden verschillende voordelige rittenkaarten en abonnementen aan.

 

MEER OVER TARIEVEN

 

Betalen ter plaatse

Wanneer je per telefoon of mail een afspraak hebt gemaakt kun je bij Salt Room de behandeling ter plaatse afrekenen en betalen met pin. Voor een pin betaling ter plaatse brengen wij € 0,50 extra in rekening.

Ook is het mogelijk ter plaatse een rittenkaarten of abonnement af te rekenen met pin.

Wij accepteren geen contant geld

 

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

 

 

Vergoed de verzekering Halotherapie?

Op het moment is er één verzekeraar die deze behandeling vergoed.

Zorg en Zekerheid biedt vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding voor Halotherapie. Raadpleeg zorgenzekerheid.nl voor de actuele bedragen meer informatie over deze vergoeding en Halotherapie.

 

BOEK HIER JE EERSte SESSIE

Wat is Halotherapie en hoe werkt het?

Halotherapie wordt ook wel zouttherapie genoemd. Dit is een therapie die bestaat uit het inademen van  hele kleine deeltjes droog zout, dit noemen we microdeeltjes of microscopische zoutdeeltjes. De behandelingen vinden plaats in een gecontroleerde omgeving, onze zoutkamer. Door een apparaat dat de Halogenerator heet,  wordt zuiver en kwalitatief hoogwaardig zout vermalen en in de lucht van de zoutkamer verspreid. Door de luchtfilters worden pollen en fijnstof buiten gehouden en is de lucht in de zoutkamer schoon. Daarnaast zorgen de juiste temperatuur en luchtvochtigheid samen het microklimaat dat positieve effecten heeft op je gezondheid.

 

Zo werkt Halotherapie

De halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze deeltjes komen in de luchtwegen en longen terecht wanneer je inademt. De hele kleine deeltjes zout stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van vervuild slijm. Het natuurzout komt zelfs in onderste luchtwegen en longen terecht omdat de deeltjes zo klein zijn. Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner en maakt het makkelijker slijm samen met ziekteverwekkers en vuil af te voeren.  Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je makkelijker en vrijer ademen.

De kleine deeltjes zout doodt ook vanwege zijn ontstekingsremmende werking bacteriën en schimmels en versterkt het immuunsysteem. Zouttherapie is een medicijnvrije behandeling en kun je veilig als en aanvulling op medicinale therapie toepassen. Mogelijk kun je na verloop van tijd, in overleg met specialist of huisarts, medicatie afbouwen.

 

De schone lucht wordt gewaarborgd door verschillende luchtfilters. Deze luchtfilters houden schadelijke stoffen
organische deeltjes, stofdeeltjes (fijnstof), pollen, huisstofmijt, schilfers van dieren en mensen, allergenen en schimmels uit de lucht.

 

Halotherapie / zouttherapie werkt ook preventief

Het schoonhouden van het ademhalingsorgaan kan obstructie, verstopping en ontstekingen voorkomen.

Halotherapie verbeterd de weerstand en werkt ontspannend. Als de weerstand beter is bent je beter beschermd tegen infecties. Schone lucht en een goede ademhaling werken ook positief op het geestelijk welbevinden.

 

Oorsprong Halotherapie

Waar komt deze therapie vandaan? Halotherapie (het Griekse woord “Halos”) betekent zouttherapie.

Droge zoutinhalatie (Halotherapie) is een natuurlijke therapie die ooit werd ontdekt in de ondergrondse zoutmijnen van Europa. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een moderne therapie voor het reinigen van de luchtwegen en het behandelen van de huid.

Door de toename van allergieën, huidaandoeningen en luchtwegproblemen is er naast de reguliere medische benadering hiervan ook veel belangstelling voor alternatieve behandelingen. De effectiviteit van  de methode van het inademen van droge zoute schone lucht is al eeuwen bekend en gebaseerd op talrijke empirische studies.

 

Is zout niet slecht voor mijn gezondheid?

Nee, zout is primair niet slecht voor onze gezondheid. Ons lichaam heeft het zelfs nodig. Te veel zout is wel slecht voor onze gezondheid. In de zoutkamer inhaleert u slechts minimale hoeveelheden (1-10 mg/m3) aerosol zout. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 6 gram zout per dag nodig. Wanneer je het zout van de behandeling niet zou inhaleren maar consumeren, blijft je nog ver onder de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast gebruiken wij kwalitatief hoogwaardig en zuiver zout dat aan de voedselrichtlijnen voldoet.

Waar helpt Halotherapie bij?

Halotherapie heeft bewezen positief effect op de volgende aandoeningen:

COPD

Hooikoorts en allergieën

Astma

Bijholte ontsteking (cronisch en acuut)

Chronische verkoudheid

Ex-rokers/rokershoest

Hoesten

Oorklachten

Eczeem

Psoriasis

Acne

Cystic Fibrosis (taaislijmziekte)

 

Halotherapie is ook geschikt voor kinderen, al vanaf 6 maanden oud kunnen baby’s bij ons terecht voor een behandeling aan luchtwegen of huid.

HALOTHERAPIE VOOR KINDEREN

 

Ook sporters hebben baat bij halotherapie. Deze therapie verbetert de longfunctie en ademhaling. Voor sporters betekent dit betere resultaten en een sneller herstel.

HALOTHERAPIE VOOR SPORTERS

 

Gezondheidseffecten van Halotherapie

 • Het zoute microklimaat reinigt de luchtwegen op een 100% natuurlijke manier en is dus helemaal veilig
 • De therapie is medicijnvrij en ins bepaalde gevallen helpt het andere medicatie af te bouwen (raadpleeg altijd de huisarts)
 • Na een paar behandelingen kun je vaak al beter en vrijer ademhalen, zal je minder hoesten en minder benauwd zijn.
 • Halotherapie verbeterd je gezondheid, nachtrust en algehele conditie. Daarmee verbeterd ook de geestelijk gezondheid.
 • Sporters behalen betere prestaties en herstellen sneller,
 • Het verbetert de huid omdat het ontstekingsremmend en kalmerend werkt.
 • En betere ademhaling zorgt voor meer zuurstoftransport naar  onze cellen en organen. Dit verbetert het immuunsysteem.
 • Halotherapie werkt ontspannend

 

RESERVEER JE EERSTE GRATIS SESSIE