Ervaringen - Salt Room

Ervaringen Halotherapie

Els – Astma

Ik ben heel erg positief over jou en Salt Room. 

Vanaf begin april had ik weer erg last van kriebel in luchtpijp/ longen en lichte benauwdheid. Ook was ik enigszins kortademig en moest ik weer regelmatig mijn keel schrapen en een beetje kuchen. Ik gebruik al ruim 30 jaar een inhaler maar die kon deze klachten niet voorkomen. Omdat ik dacht aan een allergische reactie ben ik antihistaminetabletten gaan slikken maar die hielpen niet. Ik zat er aan te denken om weer naar de longarts te gaan omdat ik me niet prettig voelde. En toen zag ik de advertentie van Salt Room in een weekblad. Omdat ik eigenlijk geen zin had in het medisch circuit ben ik een keer gaan proefdraaien. Dat beviel goed en ik besloot een 10 rittenkaart te nemen. Na ongeveer 6 sessies verdwenen mijn klachten en voelde ik me veel prettiger.

Het medisch circuit laat ik voorlopig voor wat het is. Ik heb Salt Room als zeer prettig ervaren. Je wordt hartelijk maar ook professioneel ontvangen en krijgt voldoende informatie en een goed advies. 

Je kunt heerlijk relaxen in de zoutkamer omdat het er heel rustig is. Dus lekker lezen of een dutje doen is goed mogelijk. Ik zou iedereen die last heeft van de luchtwegen willen aanraden om naar deze Salt Room te gaan. Bij mij staat het adres met telefoonnummer inmiddels in mijn telefoon, ik kom zeker terug. 

 

Irma – 63 jaar – Chronisch verkouden

Ik ben al vanaf m’n jeugd verkouden. Heb jaren bij de KNO arts gelopen. Niets hielp, en toen ik medicijnen moest gaan slikken ben ik gestopt. Dat wilde ik niet. Een paar jaar geleden ben ik toch maar weer eens naar de huisarts gegaan. Kan nooit met m’n mond dicht slapen, zodra ik ga liggen zit m’n neus helemaal vol. Van de huisarts kreeg ik een neusspray voor chronische verkoudheid. Dit geeft heel even een verlichting maar is natuurlijk niet de oplossing. De laatste tijd is het alleen maar weer erger geworden. Dus met de spray gestopt. Toen las ik het artikel in het Parool over de Saltroom. Ik ben nu 2 x geweest. Bij de tweede keer merkte ik dat er wat los kwam. Dus ik heb hoop dat het op deze natuurlijke manier minder gaat worden. De medewerkers zijn aardig en leggen duidelijk uit hoe het werkt. Er zijn ligstoelen in de ruimte met een relax muziekje op de achtergrond. Heerlijk om zo een uurtje te zitten!

 

Mariette – 55 jaar – Hoesten

Nadat ik via Google op “extreme kriebelhoest” had gezocht, kwam ik al snel op halotherapie en de website van Salt Room. Afgezien dat de Salt Room een heerlijke relaxte ruimte is waar je echt tot rust komt, voelde ik na de eerste keer al direct verlichting van mijn geïrriteerde luchtwegen. De weken er aan voorafgaand had ik al verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes geprobeerd, maar zonder blijvend resultaat.
Na een paar sessies van een uur nam het aantal heftige hoestbuien af en kon ik vooral veel beter het slijm ophoesten. Ik zag er minder tegenop om te gaan slapen en de angst om voor de derde keer in een paar jaar tijd een longontsteking op te lopen, werd ook minder. De ontspannen, kalmerende sfeer van de Salt Room heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik kan dit iedereen aanraden die in meer of mindere mate last heeft van geïrriteerde luchtwegen.  

 

Jorn en 7 jarige zoon – Eczeem

De therapie was bedoeld om voet eczeem aan te pakken van mijn zoon van 7. Na een therapie van 3 sessies is er al voortgang geboekt en is de huid al veel rustiger geworden. Ook de roodheid is weg en mijn zoon heeft geen jeuk meer aan de voet. Dit alles zorgt ervoor dat het herstel beter en sneller plaatsvindt en de eczeem al bijna helemaal weg is. Mocht het in september toch verergert zijn of terugkeren dan kom ik snel langs voor vervolgsessies. Helemaal super!

 

Lenie – 63 jaar – Chronisch verkouden

Ik ben zolang ik me kan herinneren verkouden, of eigenlijk gewoon verstopt. Alsof mijn doorgangen in mijn neus heel klein zijn. Daarom adem ik vaak door mijn mond met alle nare gevolgen van dien (last van mijn keel, snurken, hees, snel moe, etc). Ik ben nu 5 keer bij Marieke in de zoutkamer geweest en mijn neus gaat langzaam open. Meteen de eerste keer voelde ik al verschil. Ik ga één keer per week en soms twee. Als dit zo verder doorzet ben ik heel blij. Het is sowieso heerlijk om een uurtje in Salt Room te zijn, heerlijke stoelen.

Cecile – 58 jaar – COPD

Ik heb COPD en was het afgelopen jaar heel erg benauwd. Ik had al vaker over Halotherapie gehoord, maar het nog niet uitgeprobeerd. Via via hoorde ik dat dit nu ook in Amsterdam kan. Ik ben het meteen gaan proberen want mijn benauwdheid beperkte me  echt in mijn dingen doen en het viel mensen op.  Ben half mei begonnen en heb afgesproken dat ik het een half jaar ga proberen.  Ik voel me steeds beter, meer energie, minder benauwd. Ook mijn neus zat jaren dicht en na een  paar behandelingen kon ik al weer door mijn neus ademhalen. Twee sessies per week doe ik en ik ga hier zeker mee door. Het ademhalen met sporten en wandelen gaat al beter. Ik heb me eigenlijk in jaren niet zo goed gevoeld en ben pas 5 weken bezig .

 

 

Harry – 65 jaar – COPD

“Een jaar geleden heb ik de diagnose COPD stadium 4 gekregen.

Sindsdien slik ik prednison, antibiotica en heb ik verschillende inhalers.

Via een vriend kreeg ik het advies Halotherapie te proberen en zo kwam ik terecht bij Salt Room in Amsterdam.

Ik heb nu 13 behandelingen gehad en merk al een groot verschil tussen hoe ik me toen voelde en hoe ik me nu voel. Al bij de tweede behandeling voelde ik dat mijn slijm losser werd. Inmiddels is het van erg taai slijm naar een stuk dunnen en elastischer slijm gegaan. Ik kan het makkelijker ophoesten en hoeft niet meer meerdere malen per nacht mijn bed uit om slijm op te hoesten. Slapen gaat een stuk beter zo. Ook merk ik dat ik niet hoef te rusten tijdens een wandeling die ik vaak maak, ik kan gewoon rustig door blijven lopen. De fysio ziet ook duidelijk vooruitgang, mijn waardes en prestaties worden beter. Ik gebruik geen inhaler meer.

Ik ben blij dat ik met Halotherapie in aanraking ben gekomen. Salt Room een hele fijne plek en je wordt heel goed en professioneel geholpen”.

 

 

Salt Room in de media