Ervaringen - Salt Room

Ervaringen Halotherapie

Marieke – 39 jaar Hooikoorts

Mo met zoontje Benjamin – 1 jaar – Bronchitis

Laura – 42 jaar – Hooikoorts/Astma

 

Caro – 62 jaar – COPD/Astma

Ik zag het bord op de stoep staan langs de Jan Tooropstraat tijdens een wandeling met mijn dochter. We waren blij verrast want wisten niet dat Amsterdam ook een zoutkamer heeft. Ik heb nooit gerookt, de diagnose  die ik anderhalf jaar terug kreeg was COPD en dat was echt een shock voor mij. Ik kom nu 8 maanden bij Marieke in Salt Room en mijn kinderen merken echt het verschil als ze met me wandelen, ik ben veel minder snel buiten adem. Ook ben ik in de ochtend minder lang bezig met het ophoesten van slijm. Ik begrijp niet waarom mijn arts mij hier niet meteen op deze zoutbehandeling heeft gewezen. Echt een aanrader voor iedereen met COPD en Astma.

Jeroen  –   55 jaar –  COPD

Door een mijn longarts werd ik getipt op Halotherapie. Ze konden buiten de medicatie die ik al gebruikte namelijk niets meer voor me doen in het ziekenhuis. Inmiddels ben ik al heel lang niet meer in het ziekenhuis geweest. Twee keer per week een Halotherapie sessie en soms als ik het druk heb of er wat tussen komt ga ik één keer per week. Ik voel me veel beter dan daarvoor. Fijn dat er nu ook Halotherapie in Amsterdam is!

 

Dieuwertje – 36 – Bijholte ontsteking

Ik kom erg graag bij Salt Room. Een paar jaar geleden heb ik voor het eerst bijholteontsteking gekregen. Sindsdien heb ik het vaak gehad. Het begint met een verkoudheid en die blijft dan hangen en ik ben er dan echt maanden zoet mee. Als ik nu een verkoudheid voel opkomen dan neem ik meteen een kuurtje Halotherapie. Daarmee hou ik mijn verkoudheid onder controle.

 

Ingrid  –   69 jaar –  Astma, chronische sinusitis en allergieën

In een weekkrant las ik een artikel over de Saltroom in Amsterdam – Nieuw West.

Het artikel boeide mij heel erg.

Ik heb mezelf opgegeven voor een proefsessie onder het mom van “baat het niet, dan schaadt ook het niet”. Deze ervaring was voor mij zo goed dat ik een strippenkaart heb aangeschaft.

Na controle bij de longarts mocht ik van de drie inhalers naar één inhaler en toch genoeg lucht hebben. Wat de KNO arts betreft hoef ik (voorlopig) geen operatie aan mijn bijholtes te ondergaan. Ik heb neusspray gekregen, die ik zo nodig moet gebruiken. Ben heel benieuwd wat hij over een halfjaar gaat zeggen. Deze zomer weinig last gehad van mijn hooikoorts.

Door mijn enthousiasme en goede ervaring is mijn echtgenoot een keer meegegaan. Hij was verrast door het resultaat en gaat nog steeds mee. Ik ben blij dat ik kennis heb gemaakt met de Saltroom en maak er gretig gebruik van.  Je wordt hartelijk ontvangen, goed begeleid en ontvangt heel goede informatie.

Marianne Brabänder – chronisch verstopte neus

Ik heb al jaren last van een verstopte neus. Mijn slijmvlies is ooit deels weggebrand en ik gebruikte neusdruppels (met mate). Toen ik in het Parool een artikel over Salt Room en Halotherapie las en zag dat Salt Room bij mij in de buurt ligt heb ik een afspraak gemaakt. Na een paar weken begon ik duidelijk het verschil te merken. Het heeft mij heel goed geholpen. Ik ben in het totaal 21 keer geweest.

Thea – Astma en allergiën

Na jaren last van verstopte luchtwegen te hebben. Kan ik nu na een aantal keer een bezoek aan de Saltroom Amsterdam weer vrij ademen. Geen last van kortademigheid meer en meer energie. Vanaf de eerste sessie voel je al direct dat het werkt.
Het is een mooie ruimte en na iedere sessie kom je er helemaal relaxed uit. Het zou geweldig zijn als meer zorgverzekeraars Halotherapie in hun pakket opnemen. Zodat je goed kan blijven onderhouden en zo min mogelijk andere medicatie nodig hebt.

Els – Astma

Ik ben heel erg positief over jou en Salt Room. 

Vanaf begin april had ik weer erg last van kriebel in luchtpijp/ longen en lichte benauwdheid. Ook was ik enigszins kortademig en moest ik weer regelmatig mijn keel schrapen en een beetje kuchen. Ik gebruik al ruim 30 jaar een inhaler maar die kon deze klachten niet voorkomen. Omdat ik dacht aan een allergische reactie ben ik antihistaminetabletten gaan slikken maar die hielpen niet. Ik zat er aan te denken om weer naar de longarts te gaan omdat ik me niet prettig voelde. En toen zag ik de advertentie van Salt Room in een weekblad. Omdat ik eigenlijk geen zin had in het medisch circuit ben ik een keer gaan proefdraaien. Dat beviel goed en ik besloot een 10 rittenkaart te nemen. Na ongeveer 6 sessies verdwenen mijn klachten en voelde ik me veel prettiger.

Het medisch circuit laat ik voorlopig voor wat het is. Ik heb Salt Room als zeer prettig ervaren. Je wordt hartelijk maar ook professioneel ontvangen en krijgt voldoende informatie en een goed advies. 

Je kunt heerlijk relaxen in de zoutkamer omdat het er heel rustig is. Dus lekker lezen of een dutje doen is goed mogelijk. Ik zou iedereen die last heeft van de luchtwegen willen aanraden om naar deze Salt Room te gaan. Bij mij staat het adres met telefoonnummer inmiddels in mijn telefoon, ik kom zeker terug. 

Irma – 63 jaar – Chronisch verkouden

Ik ben al vanaf m’n jeugd verkouden. Heb jaren bij de KNO arts gelopen. Niets hielp, en toen ik medicijnen moest gaan slikken ben ik gestopt. Dat wilde ik niet. Een paar jaar geleden ben ik toch maar weer eens naar de huisarts gegaan. Kan nooit met m’n mond dicht slapen, zodra ik ga liggen zit m’n neus helemaal vol. Van de huisarts kreeg ik een neusspray voor chronische verkoudheid. Dit geeft heel even een verlichting maar is natuurlijk niet de oplossing. De laatste tijd is het alleen maar weer erger geworden. Dus met de spray gestopt. Toen las ik het artikel in het Parool over de Saltroom. Ik ben nu 2 x geweest. Bij de tweede keer merkte ik dat er wat los kwam. Dus ik heb hoop dat het op deze natuurlijke manier minder gaat worden. De medewerkers zijn aardig en leggen duidelijk uit hoe het werkt. Er zijn ligstoelen in de ruimte met een relax muziekje op de achtergrond. Heerlijk om zo een uurtje te zitten!

Mariette – 55 jaar – Hoesten

Nadat ik via Google op “extreme kriebelhoest” had gezocht, kwam ik al snel op halotherapie en de website van Salt Room. Afgezien dat de Salt Room een heerlijke relaxte ruimte is waar je echt tot rust komt, voelde ik na de eerste keer al direct verlichting van mijn geïrriteerde luchtwegen. De weken er aan voorafgaand had ik al verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes geprobeerd, maar zonder blijvend resultaat.
Na een paar sessies van een uur nam het aantal heftige hoestbuien af en kon ik vooral veel beter het slijm ophoesten. Ik zag er minder tegenop om te gaan slapen en de angst om voor de derde keer in een paar jaar tijd een longontsteking op te lopen, werd ook minder. De ontspannen, kalmerende sfeer van de Salt Room heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik kan dit iedereen aanraden die in meer of mindere mate last heeft van geïrriteerde luchtwegen.  

 

Jorn en 7 jarige zoon – Eczeem

De therapie was bedoeld om voet eczeem aan te pakken van mijn zoon van 7. Na een therapie van 3 sessies is er al voortgang geboekt en is de huid al veel rustiger geworden. Ook de roodheid is weg en mijn zoon heeft geen jeuk meer aan de voet. Dit alles zorgt ervoor dat het herstel beter en sneller plaatsvindt en de eczeem al bijna helemaal weg is. Mocht het in september toch verergert zijn of terugkeren dan kom ik snel langs voor vervolgsessies. Helemaal super!

 

Lenie – 63 jaar – Chronisch verkouden

Ik ben zolang ik me kan herinneren verkouden, of eigenlijk gewoon verstopt. Alsof mijn doorgangen in mijn neus heel klein zijn. Daarom adem ik vaak door mijn mond met alle nare gevolgen van dien (last van mijn keel, snurken, hees, snel moe, etc). Ik ben nu 5 keer bij Marieke in de zoutkamer geweest en mijn neus gaat langzaam open. Meteen de eerste keer voelde ik al verschil. Ik ga één keer per week en soms twee. Als dit zo verder doorzet ben ik heel blij. Het is sowieso heerlijk om een uurtje in Salt Room te zijn, heerlijke stoelen.

Cecile – 58 jaar – COPD

Ik heb COPD en was het afgelopen jaar heel erg benauwd. Ik had al vaker over Halotherapie gehoord, maar het nog niet uitgeprobeerd. Via via hoorde ik dat dit nu ook in Amsterdam kan. Ik ben het meteen gaan proberen want mijn benauwdheid beperkte me  echt in mijn dingen doen en het viel mensen op.  Ben half mei begonnen en heb afgesproken dat ik het een half jaar ga proberen.  Ik voel me steeds beter, meer energie, minder benauwd. Ook mijn neus zat jaren dicht en na een  paar behandelingen kon ik al weer door mijn neus ademhalen. Twee sessies per week doe ik en ik ga hier zeker mee door. Het ademhalen met sporten en wandelen gaat al beter. Ik heb me eigenlijk in jaren niet zo goed gevoeld en ben pas 5 weken bezig .

 

 

Harry – 65 jaar – COPD

“Een jaar geleden heb ik de diagnose COPD stadium 4 gekregen.

Sindsdien slik ik prednison, antibiotica en heb ik verschillende inhalers.

Via een vriend kreeg ik het advies Halotherapie te proberen en zo kwam ik terecht bij Salt Room in Amsterdam.

Ik heb nu 13 behandelingen gehad en merk al een groot verschil tussen hoe ik me toen voelde en hoe ik me nu voel. Al bij de tweede behandeling voelde ik dat mijn slijm losser werd. Inmiddels is het van erg taai slijm naar een stuk dunnen en elastischer slijm gegaan. Ik kan het makkelijker ophoesten en hoeft niet meer meerdere malen per nacht mijn bed uit om slijm op te hoesten. Slapen gaat een stuk beter zo. Ook merk ik dat ik niet hoef te rusten tijdens een wandeling die ik vaak maak, ik kan gewoon rustig door blijven lopen. De fysio ziet ook duidelijk vooruitgang, mijn waardes en prestaties worden beter. Ik gebruik geen inhaler meer.

Ik ben blij dat ik met Halotherapie in aanraking ben gekomen. Salt Room een hele fijne plek en je wordt heel goed en professioneel geholpen”.

 

 

Salt Room in de media